José Kuppens versterkt ons beheerteam

We zien een gestaag toenemende vraag vanuit gemeenten om hen te ontlasten bij het beheer van verlichting en andere E-objecten in de buitenruimte (inmiddels ruim 375 duizend stuks).

Als schakel tussen de gemeente en de aannemer en netbeheerder zorgen wij samen voor een betere openbare ruimte. Storingen worden tijdig verholpen, met een gecontroleerde kwaliteit, tegen acceptabele kosten.

Met de komst van José zijn weer beter gesteld om deze dienstverlening  adequaat te kunnen verzorgen.

 

 

verder lezen

Assen versneld naar led

Begin december was in het gemeentehuis van Assen een energiemarkt voor bewoners, raadsleden en andere betrokkenen. Op deze open avond werd er informatie gedeeld over projecten en andere initiatieven in de gemeente om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Onze collega Yurdagul Simsek stond er ook met Yvonne Goudkamp van de gemeente Assen om te vertellen over de versnelde overgang naar led verlichting in de gemeente.

De planning is om eind 2018 90% in Led te hebben. Dat is een forse ambitie maar wij zijn al in volle gang. De verwachting is dat aan het einde van het eerste kwartaal in 2018, 50% van de OVL in Assen Led is. De rest van het jaar volgt de rest.

Nobralux heeft de voorbereiding gedaan, meegeholpen om het budget beschikbaar te krijgen en wij verzorgen nu het projectmanagement, directievoering en toezicht voor de projecten.

Wil je weten hoe wij dit aanpakten? Neem dan contact op met Yurdagul.

verder lezen

Lichtontwerp = lichtadvies

Nobralux wordt vrijwel dagelijks gevraagd om een lichtontwerp te maken. Wij noemen dit liever een lichtadvies.

Het simpelweg een paar mastjes op tekening zetten komt nog voor, maar meestal gaat het advies verder. De komst van led en slimme verlichting en ook de wens om de verlichting goed in te passen in de omgeving, met aandacht voor mens en omgeving, spelen hierbij belangrijke rollen. Het voorkomen van lichthinder, beperking van energiegebruik, materiaalkeuze en bijvoorbeeld wensen van bewoners, allemaal zaken waar we rekening mee houden.

Lichtberekeningen vormen de basis van een goed lichtadvies. Nobralux gebruikt hierbij de gedragscode lichtberekeningen van het kenniscentrum licht van de Nederlandse stichting voor Verlichtingskunde NSVV.

verder lezen

Adviseur Openbare Verlichting? Solliciteer bij Nobralux!

Ga jij de buitenruimte veiliger en mooier maken?

Wij zoeken een adviseur openbare verlichting in de regio Noord-Brabant/ Limburg.

Spreekt het functieprofiel jou aan?

Stuur dan je sollicitatie naar Carla Ruijgrok.

carla.ruijgrok@nobralux.nl
0411 440 400

verder lezen

Het waren vier mooie dagen

De Nobralux kennismiddagen liggen inmiddels weer achter ons.

Dit hebben we geleerd:

  • Dat we onze belofte, een betere openbare ruimte (veilig, duurzaam, mooi en efficiënt) nu ook kunnen bewijzen met Liteview, is voor velen duidelijk geworden;
  • Dat we met lichtplannen, rekening houdend met de belevingswaarden van licht, het ook echt mooier kan worden (met uiteraard aandacht voor veiligheid en duurzaamheid);
  • Er is nog een weg te gaan voordat we echt kunnen spreken van elektrisch veilige OVL (al dan niet goed geaard, of dubbel geïsoleerd uitgevoerd);
  • Smart City & Big Data zien we steeds meer verschijnen, maar hoe snel gaat het allemaal en wat is nu wijsheid?;
  • Liteweb 3.0, beheersoftware van E-objecten in de openbare ruimte wordt klaargemaakt voor de toekomst. Als specialistisch instrument dat gekoppeld wordt aan systemen van gemeenten, aannemers en leveranciers.

Al met al leuke en interessante bijeenkomsten. ‘Een goede mix van kennis en ontspanning‘.

De deelnemers gaven ons gemiddeld het rapportcijfer 8,2. Dus volgend jaar weer?!

verder lezen