Contractmanager regio Noord Nederland

Wat doen wij?

Nobralux is een adviesbureau op het gebied van openbare verlichting en elektrische objecten in de openbare ruimte. Wij werken met ruim  45 collega’s door heel Nederland en ons hoofdkantoor is in Schijndel.

De missie van Nobralux is om de openbare ruimte ‘beter’ te maken. Met het beheren van en het adviseren in openbare verlichting dragen wij bij om de openbare ruimte (1) veiliger, (2) duurzamer (3) aantrekkelijker te maken en (4) tegen verantwoorde kosten. Onze Big hairy audacious goal (BHAG) (in het Nederlands ‘grote harige gruwelijk doelstelling’) is om eind 2025 1 miljoen lichtmasten in beheer te hebben. We zitten nu al boven de 824.000.

Nobralux verzorgt het beheer van openbare verlichting voor 78 gemeenten. Gemeenten en provincies zijn onze belangrijkste klantgroep. Wij zijn intermediair tussen gemeenten, bewoners, aannemers, netwerkbedrijven en leveranciers. De belangrijkste taak van de beheerder is ervoor te zorgen dat het storingsmanagement door de aannemer goed, tijdig en kosten efficiënt gebeurd. Naast beheren van openbare verlichting geven wij ook advies. Wij schrijven beleidsplannen, bestekken en adviezen. Tevens ontwerpen wij verlichtingsprojecten en voeren directie en toezicht over de uitvoering. Wij zorgen ervoor dat de projectmatige vervanging van openbare verlichting goed wordt geregeld.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een contractmanager die in het profiel past. Iemand die enthousiast wordt van de beschreven functieomschrijving en energie krijgt van onze doelstellingen én missie.

Wat ga je doen?

Gemeente X heeft een lichtontwerp nodig, je collega van beheer heeft je nog nodig voor de vervanging van een armatuur dat niet meer geleverd wordt, de wethouder van gemeente Y wil met je op de foto en aannemer Z wil weten hoe hij een bestekpost moet uitleggen.

Als contractmanager binnen Nobralux ben je de spin in het web en vind je het leuk om bezig te zijn met uiteenlopende zaken en kan je meerdere ballen in de lucht houden. Waar specialistische kennis nodig is betrek je een collega.

Functieomschrijving en -missie:

Je bent een sympathiek- en deskundig aanspreekpunt voor een aantal gemeenten in Noord Nederland, waar wij het beheer van de openbare verlichting verzorgen. Je bent verantwoordelijk voor deze gemeenten en bouwt een relatie op met gemeentelijke contactpersonen en onderhoudt deze.

Je hebt maandelijks overleg met de gemeente over alles m.b.t. Nobralux, dus inclusief beheer en projecten. In het overleg met de gemeente draag je proactief kennis aan en bespreek je suggesties voor projecten. Je verzorgt de verslaglegging van de overleggen en borgt dat de afspraken worden nagekomen. Je bespreekt het functioneren van de aannemer en zorgt ervoor dat de aannemer zijn werkzaamheden tijdig en correct uitvoert.

Je stemt intern met de collega’s van ons beheerteam in Schijndel zaken goed af. Je verzorgt projecten zelfstandig voor gemeenten. Denk aan het maken van lichtberekeningen en -ontwerpen, het schrijven van aanbestedingen en het houden van toezicht. Waar nodig betrek je collega’s om deze projecten voor jouw relaties te doen en stuur je hen aan. Jij bent verantwoordelijk voor een tevreden relatie en optimaal functionerende openbare verlichting in “jouw” gemeenten.

Verantwoordelijkheden en resultaten

Na een inwerkperiode ben je in staat om het volledige pakket aan taken van een senior-adviseur uit te voeren. Binnen de functie krijg je de vrijheid om deze zelfstandig vorm te geven. Wel spreken wij een aantal prestatie-indicatoren af die wij periodiek evalueren. Deze indicatoren zijn: klanttevredenheid, factureerbare uren en omzet. Naast de beheertaken ben je ook vaak verantwoordelijk voor projecten in jouw gemeenten. Wij spreken een uren- en omzetdoelstelling af die je natuurlijk ook realiseert. Je bent dus ook nog eens resultaatgericht.

Doelstellingen na het eerste jaar:

 • Je bouwt een band op met je collega’s en je klanten. Je laat zien dat; (1) je bij onze kernwaarden past, (2) onze missie onderschrijft en (3) (onze) onderscheidende meerwaarde levert.
 • Je kent de diensten van Nobralux en begrijp je waar deze het beste ingezet kunnen worden.
 • Je zorgt ervoor dat het beheer en projecten goed en efficiënt worden uitgevoerd en dat opdrachtgevers tevreden zijn.
 • Je bent in staat om zelfstandig projecten te doen op het gebied van ontwerp, vervanging, bestekken en toezicht van openbare verlichting. Een deel van dit werk doe je zelf en deel doen jouw collega’s.
 • Je bent projectleider van jouw projecten en zorgt dat deze binnen de afgesproken termijn en binnen budget worden gedaan.

Belangrijkste prestatie indicatoren:

 • Klanttevredenheid van onze opdrachtgevers. Wij meten deze via de Net Promoter Score;
 • Je zorgt ervoor dat je binnen een jaar het aantal factureerbare uren per maand realiseert dat bij de functie hoort;
 • Efficiency van projecten.

Kernwaarden

De kernwaarden van Nobralux zijn ons ethisch kompas en vormen de richtlijn voor ons dagelijks gedrag. Het is een voorwaarde dat deze kernwaarden aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Onze kernwaarden zijn:

Sympathiek: Je toont interesse in collega’s en klanten en straalt daarbij een positieve houding uit. Je bent enthousiast, open en eerlijk.

Deskundig: Je bent leergierig en ontwikkelt je eigen kennis. Je stelt de juiste vragen en luistert naar je (interne) klant. Je geeft begrijpelijk advies. Je zorgt dat je van toegevoegde waarde ben.

Slagvaardig: Je komt je afspraken na. Je durft beslissingen te nemen. Je bent de klant een stapje voor. Je overziet en plant je werk.

Verbeteren: Je overtreft de verwachtingen van de (interne) klant. Je ontdekt graag (samen) nieuwe dingen. Je geeft ongevraagd advies. Je kent jouw kwaliteiten en verbeterpunten.

Verantwoordelijk: Je bent betrokken bij jou werk. Je werkt maatschappelijk verantwoord. Je vraagt om hulp. Je doet een stapje extra.

Welke ervaring of diploma’s heb je?

Deze functie staat open voor potentiële collega’s die zich goed kunnen vinden in de rol en verantwoordelijkheden. Wij vinden wie je bent belangrijker dan wat je hebt geleerd, maar in het beste geval beschik je over de volgende ervaring en diploma’s:

 • Afgeronde (technische) WO/HBO-opleiding;
 • Ervaring met projecten in de openbare ruimte, bij voorkeur met openbare verlichting;
 • Affiniteit met het werken voor overheden.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een leuke baan voor 40 uur per week in een open en informele werksfeer. Bij een bedrijf dat groeit en vooroploopt in haar sector. Het is een afwisselende baan binnen duidelijke kaders. Naast het basissalaris kun je op basis van de gehaalde prestaties tot circa 1 extra maandsalaris een variabele beloning krijgen. De variabele beloning wordt jaarlijks bepaald aan de hand van het bedrijfsdoelstellingen, persoonlijke targets en persoonlijke functioneren. Daarnaast hebben wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Salaris en secundaire voorwaarden:

 • Salaris: afhankelijk van jouw opleiding en vooral werkervaring;
 • Electrische / hybride lease auto;
 • Pensioenregeling zonder vaste bijdrage van jou.

Contact:

Heb je interesse, bel of stuur een mail met je cv en motivatiebrief naar Yurdagul Simsek. Je kunt haar bereiken op 06 57 60 65 73 of op vacature@nobralux.nl