Mogelijke routes naar installatieverantwoordelijkheid
1. Bewustwording
Door middel van een workshop Installatieverantwoordelijkheid met praktische voorbeelden over de nut en noodzaak van elektrotechnisch veiligheidsbeleid en inzicht in relevante wet- en regelgeving.
2. Definitie
Tijdens het startoverleg met stakeholders wordt de basis voor het kwaliteitshandboek gelegd en worden de kaders voor de elektrotechnische bedrijfsvoering (E-bedrijfsvoering) bepaald.
3. Ontwerp
Het kwaliteitshandboek wordt gevuld op basis van informatie uit de E-disciplines, de organisatiestructuur van de E-bedrijfsvoering aan de hand van beschikbare kennis en kunde wordt duidelijk, en de te volgen stappen tijdens de implementatiefase worden zichtbaar.
4. Afronding
In een afstemmingsoverleg bespreken we het concept-handboek en verwerken we de laatste wijzigingen. Tijdens het opleveringsoverleg wordt het definitieve handboek opgeleverd en het veiligheidsbeleid vastgesteld.
5. Implementatie
Het veiligheidsbeleid wordt geïmplementeerd. Nobralux kan dit proces begeleiden via een maatwerkofferte en ontzorgen door de inzet van een externe installatieverantwoordelijke.
De E-bedrijfsvoering staat, de wet- en regelgeving wordt nageleefd en veiligheid is geborgd.
Een zorg minder!
Benieuwd naar de leaflet Elektrische Veiligheid: Nut en Noodzaak?
Vraag hier aan.