Samenwerking Gemeente Rheden en Nobralux

De gemeente Rheden heeft Nobralux gevraagd om hen te ontzorgen bij het beheer van de openbare verlichting. Samen met de gemeente hebben we de stappen doorlopen om uiteindelijk te komen tot een veilige, duurzame en mooiere openbare ruimte tegen verantwoorde kosten.

We zijn begonnen met opstellen van een beleidsplan waarin goed beschreven is wat de ambitie is van de gemeente en de daaraan gekoppelde budgetten. Uit dit beleidsplan vloeide onder andere uit voort om het onderhoud en beheer van de openbare verlichting opnieuw aan te besteden. Wij hebben samen met de gemeente deze aanbesteding gedaan en succesvol afgerond. Een volgende belangrijke stap is om het beheer goed te organiseren. Dat betekent in dit geval:

  • We gaan het beheersysteem Liteweb gebruiken voor meer inzicht en grip.
  • De afhandeling van alle meldingen, storingen en aanrijdingen zullen via Liteweb verlopen. Het storingenteam van NLX zal hands-on de storingen beoordelen en zorgen dat de aannemer of netbeheerder op tijd de storing herstelt.
  • Tevens controleren wij de prestaties van de aannemer en houden wij toezicht op de kwaliteit van het werk van de aannemer buiten.
  • Wij plannen het preventief onderhoud en bereiden dit voor.

Wij zijn enthousiast om voor de gemeente aan de slag te gaan!