Gemeenten betalen een te hoge energierekening

Energierekeningen zijn vaak onduidelijk en moeilijk te begrijpen. Dit maakt het controleren ervan voor velen onbegonnen werk. Regelmatig bevatten de rekeningen fouten. Deze zijn meestal lastig te ontdekken. Nog complexer wordt de situatie als er sprake is van een groot aantal energiemeters, zoals bij gemeenten aangaande openbare verlichting. De systemen van energieleveranciers zijn niet altijd volledig ingericht op uitzonderlijke situaties zoals deze, waardoor er makkelijk fouten optreden.

Kritieke punten waarop het kan misgaan

Wees alert in de volgende situaties om fouten in afrekeningen te voorkomen:

  • Overgang van grootverbruik naar kleinverbruik
  • Overgang naar slimme meters
  • Overgang naar nieuwe energieleverancier
  • Afsluiting nieuw energiecontract
  • Samenvoeging van gemeenten

Twijfelt u of uw eindafrekening 100% correct is?
Heeft u te maken met onoverzichtelijke facturen en contracten? Ontbreekt een compleet overzicht van de aansluitingen? Worden er te hoge voorschotten gerekend? Zijn meterstanden slecht inzichtelijk? Is er onvoldoende kennis aanwezig van de energieregelgeving? De kans is zeer aannemelijk dat u te veel betaalt voor uw energie.

Met de quickscan bespaart u onnodige kosten

Nobralux heeft ruime ervaring met het controleren van afrekeningen van energieleveranciers en netbeheerders. Onze experts hebben kennis van de diverse leveranciers en beheerders en hun wijze van factureren alsook het energieverbruik van gemeenten. Via een quickscan onderzoeken wij of en waar het bij u misgaat. Aanvullend wordt een plan van aanpak gemaakt om de fouten in uw energierekening te herstellen. Veelal gaat het om forse bedragen. Voor gemeenten waar de deze quickscan uitgevoerd hebben, ging het om 10 duizenden euro’s.  Het loont dus de moeite om een quickscan te laten uitvoeren.

Wilt u meer informatie over wat Nobralux voor u kan betekenen op gebied van de controle van energierekeningen? Neem contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over.