Gemeente Zuidplas besteedt beheer verlichting uit aan Nobralux en maakt tijd vrij voor verduurzaming

De gemeente Zuidplas legt de dagelijkse zorg voor het afhandelen van storingen en schades aan de openbare verlichting neer bij Nobralux. Hierdoor komt tijd beschikbaar bij de OVL-beheerder voor projecten om de OVL te verduurzamen.

De Zuid-Hollandse gemeente heeft bijna 10.000 lichtmasten in beheer. Met het afhandelen van circa 400 storingen en 60 schades per jaar is veel tijd gemoeid. Nobralux ontzorgt de gemeente hiermee. De beheersoftware Liteweb is het instrument dat hier in gezet wordt. Burgers kunnen via de site van de gemeente rechtstreeks hun melding doen in Liteweb. Dit gebeurt mede met een topografische kaart, zodat makkelijk de juiste mast gekozen kan worden. De melder wordt automatisch op de hoogte gebracht zodra de storing is verholpen.

De afhandeling loopt vanaf het binnenkomen van de melding tot aan de factuur van de aannemer, met 100% administratieve controle en een areaalbestand dat weer up-to-date is gebracht. Via Liteweb blijft de gemeente altijd op de hoogte. Door Liteweb te koppelen aan de integrale beheersoftware van de gemeente wordt ervoor gezorgd dat de areaalgegevens automatisch worden bijgewerkt.

Doordat het beheerteam van Nobralux de afhandeling van de meldingen met de aannemer verzorgt ontstaat ruimte bij de OVL beheerder van de gemeente Zuidplas om te werken aan projecten om de OVL te verduurzamen.

Wilt u weten hoe wij ook uw gemeente kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.