Bodemonderzoekrapport opvragen kan voortaan via Nobralux

Als beheerder van elektrische objecten in de buitenruimte zijn wij een spin in het web tussen de gemeente, bewoners, aannemer, netwerkbedrijf en leverancier. Het aanvragen van vergunningen voor werkzaamheden in de openbare ruimte behoort tot een van onze vele activiteiten. Bijvoorbeeld als er graafwerkzaamheden verricht moeten worden voor het plaatsen, verplaatsen of vervangen van lichtmasten. Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) zijn opdrachtgevers bij graafwerkzaamheden verplicht om de aannemer/grondwerker te beschermen tegen besmetting door mogelijk aanwezige bodemverontreiniging. Veilig en gezond werken staat voorop.

CROW-400, een richtlijn voor veilig, zorgvuldig en risicogestuurd werken in het kader van werken in en met verontreinigde bodem, dient bij graafwerkzaamheden in acht genomen te worden. De richtlijn stelt dat de milieuhygiënische bodemkwaliteit voorafgaand aan het graven bekend moet zijn. Zo weet de aannemer/grondwerker exact in wat voor grond hij gaat werken en kan hij de juiste voorzorgsmaatregelen treffen, mocht blijken dat de bodem verontreinigd is.

Ervaar het gemak van onze nieuwe service

Bij de aanvraag van een vergunning voor graafwerkzaamheden wordt steeds vaker gevraagd om een rapport van de bodemkwaliteit. Nobralux kan de aanlevering van het bodemonderzoekrapport voor u regelen. Dit scheelt u kostbare tijd, uw project loopt geen onnodige vertraging op en u bent verzekerd van een kwalitatief rapport.

Met behulp van een online tool wordt de kwaliteit van de bodem snel en zorgvuldig geanalyseerd en gekwalificeerd op basis van gecombineerde data van meerdere informatiebronnen en verwerkt in een rapportage. Deze geeft helder inzicht in hoe veilig een aannemer/grondwerker ter plaatse werkzaamheden in de bodem kan verrichten.

 

Benieuwd naar onze nieuwe service? Neem contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.