Ledproject sportvelden Assen op eenzame hoogte afgesloten

Wethouder Janna Booij heeft donderdagmiddag bij de tennisvereniging De Hertenkamp symbolisch het project Ledverlichting van 10 sportverenigingen op grote hoogte afgesloten. Tijdens een afsluitende bijeenkomst over ledverlichting bij 10 Asser sportverenigingen heeft zij de afsluitende handeling gedaan. In een hoogwerker is zij op 15 meter hoogte gebracht om symbolisch de laatste bout vast te zetten van het ledproject bij tennisclub De Hertenkamp.

De bijeenkomst begon met een speech van voorzitter Berendsen en de wethouder waarbij de voorgangers van beiden werden geëerd vanwege het doorzettingsvermogen in het voortraject van 2016. Hierna is de openingshandeling onder toezicht van sporters en leden van de tennisclub verricht.

Besparing door led
De gemeente Assen heeft de afgelopen periode ruim 565.000 euro geïnvesteerd in de vervangen van verlichting op 10 sportcomplexen in de gemeente Assen, waarmee 42% wordt bespaard op stroom kosten ofwel 14.000 euro per jaar. De gemeente Assen is naast de sportvelden ook druk bezig de straatverlichting in heel Assen op led te krijgen, waarbij de wijk Kloosterveen reeds klaar is.

Deze projecten zijn voorbereid en begeleid door team Nobralux-Apeldoorn.

Bron: www.assenstad.nl