Overgang naar ledverlichting buitensportvelden Assen gestart

Veel sportverenigingen zijn bezig met energiebesparing. Een belangrijk deel van de energierekening bestaat uit kosten voor de buitensportverlichting. Tien sportverenigingen in Assen hebben daarom vorig jaar de wens geuit om de verlichting van de buitensportvelden om te zetten naar energiezuinige ledverlichting.

De gemeenteraad besloot positief over de investering die hiervoor nodig is. Recent werd bij sportvereniging Achilles 1894 de eerste ledlamp ‘ingedraaid’. De komende maanden worden alle tien de sportverenigingen voorzien van ledverlichting.

Verenigingen betalen mee.
De verlichting is eigendom van de gemeente en wordt ook beheerd en onderhouden door de gemeente. De verenigingen betalen de energierekening. Door het vervangen van de verlichting door ledlampen kan minimaal 30% energie bespaard worden. Ook de onderhoudskosten voor de gemeente gaan flink omlaag. De verenigingen betalen 15% van de investeringskosten.

Namens Nobralux is o.a. door Ronald Gijzel veel werk verzet om in de voorbereiding (van ontwerp tot en met aanbesteding).

Wilt meer weten over onze aanpak? Neem dan contact op met Ronald Gijzel.