Gemeente Rhenen kiest ook voor Nobralux

Nobralux werkt in opdracht van gemeente Rhenen mee aan een duurzame, veilige en aantrekkelijke buitenruimte. Na een aanbesteding zijn wij geselecteerd als samenwerkend partner voor het beheer van de openbare verlichting in de gemeente.

 

In het verleden had gemeente Rhenen de 3.100 aanwezige lichtmasten en armaturen in lease. Nu heeft de gemeente deze in eigen beheer en dit brengt de nodige verantwoordelijkheden en werkzaamheden met zich mee. Niet alleen op gebied van beheer en onderhoud, maar ook in het kader van klimaatbeleid.

 

Beheer openbare verlichting

Op verzoek van de gemeente draagt Nobralux de komende drie jaar zorg voor het beheer van de lichtmasten en armaturen, met een mogelijke verlenging van een jaar. Om tot het beste resultaat te komen, hanteert Nobralux als onafhankelijk specialist een transparante en eerlijke werkwijze richting de gemeente en de betrokken aannemer. Suzan Bloemendal, werkzaam als projectleider bij Nobralux, neemt de komende jaren deze verantwoordelijke taak op zich. Suzan: “Het is erg leuk om werkzaam te zijn op locatie bij gemeente Rhenen. Zo vergroot ik mijn zichtbaarheid binnen de gemeente en weten collega’s dat ik het eerste aanspreekpunt ben aangaande het beheer van de openbare verlichting. Daar waar mogelijk probeer ik de gemeente te ontzorgen.”

 

Directie en toezicht app

De komende periode is Suzan Bloemendal namens Nobralux wekelijks een hele dag aanwezig op locatie. In deze beginfase controleert ze het huidige beheer van de openbare verlichting. Dit betekent het controleren van de wijze van ontvangst van een storingsmelding, de aangedragen oplossing, de kwaliteit van de oplossing en de afwikkeling. Suzan: “Ik ga in de gemeente ook op pad met de ‘directie en toezicht app’ van Nobralux. Een speciaal ontwikkelde app waarmee ik efficiënt en effectief controles kan uitvoeren op basis van vastgestelde punten en makkelijk kan rapporteren. Zo krijg ik op eenvoudige wijze inzicht in zaken die goed gaan en zaken die in aanmerking komen voor verbetering bij de gemeente. Daarnaast controleer ik de termijnfacturen van de aannemer en help ik de gemeente met het maken van lichtberekeningen en lichtplannen.”

 

Verduurzamen gemeente

In het kader van het nationaal klimaat- en energieakkoord wordt van gemeenten gevraagd dat zij stappen ondernemen om te verduurzamen. In samenwerking met de ambtenaar die verantwoordelijk is voor openbare verlichting, werkt Nobralux aan het opstellen van een vervangingsplan voor openbare verlichting voor de komende 20 tot 30 jaar. Het doel is om te komen tot een plan met kostenbesparende, energiebesparende en duurzame oplossingen voor de gemeente.

 

Maatwerk oplossingen

De experts van Nobralux beschikken over ruime kennis en ervaring op het gebied van beheer van elektrische objecten in de buitenruimte, zoals openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. Suzan: “Vanuit onze deskundigheid leveren wij altijd maatwerk waarbij wij de wensen en eisen van gemeenten in kaart brengen en rekeninghouden met wat er lokaal in de omgeving en politiek speelt. Ook volgen wij de laatste ontwikkelingen in de markt op de voet. Op deze manier kunnen wij onze klanten optimaal blijven helpen en adviseren, onder meer op gebied van keuzes maken omtrent verduurzamen. Wij nemen onze klanten het werk uit handen zodat zij zich kunnen focussen op andere belangrijke taken en verantwoordelijkheden.”

 

Benieuwd naar wat Nobralux voor uw gemeente kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op (https://www.nobralux.nl/contact/)