Ruben Fernandes

Na zijn studie aan de Design Academy maakte Ruben carrière als ruimtelijk vormgever. Met de opgedane ervaring heeft hij in 2008 de stap naar lichtontwerper gemaakt. “Verlichting staat altijd in relatie tot de omgeving. Tijdens het ontwerpen met licht voel je je verantwoordelijk om naar oplossingen en belevingsaspecten te zoeken waarbij zowel mens als dier zich prettig en veilig voelt”.

Ruben maakt deel uit van het Lichtontwep Atelier (OVLNL), een landelijke organisatie die zich hard maakt voor samenwerking tussen ontwerpers en makers van de buitenruimte. Daarmee kan lichtontwerp zo vroeg mogelijk in de processen worden geïntegreerd waardoor een integraal straatbeeld ontstaat dat aan alle wensen voldoet.

Als architectonisch lichtontwerper en engineer openbare verlichting is Ruben binnen Nobralux aanspreekpunt voor lichtprojecten die om zowel functionele als esthetische oplossingen vragen. Vanuit zijn visie ontwerpt Ruben omgevingsgericht met licht. Het liefst werkt hij in teamverband en organiseert hij graag workshops om samen met collega’s en klanten verrassende, creatieve en uitvoerbare lichtconcepten te ontwikkelen.

Na het werk houdt Ruben zich het liefst bezig met zijn gezin, muziek, sporten, uitgaan en het restaureren van mountainbikes uit de jaren 90.

ruben.fernandes@nobralux.nl
06 – 34 34 39 08