Ruben Fernandes

Na zijn studie product design aan de Design Academy maakte Ruben carrière als ruimtelijk vormgever voor diverse tentoonstellingsbouwbedrijven. De stap naar lichtontwerp in 2008 is voortgekomen uit de zoektocht naar nieuwe uitdagingen zonder alle opgedane ervaring aan de kant te schuiven. Met lichtontwerp bekijk je nog altijd de ruimte en zoek je naar belevingsaspecten. Vanuit zijn expertise als lichtontwerper is Ruben als teamcoach verbonden aan de Light Challenge, een lichtontwerpwedstrijd die jaarlijks wordt uitgeschreven voor studententeams. In 2013 won zijn team de wedstrijd.

Als architectonisch lichtontwerper en engineer openbare verlichting is Ruben binnen Nobralux aanspreekpunt voor lichtprojecten die om zowel functionele als esthetische oplossingen vragen. Vanuit een visie ontwerpt Ruben met licht, in relatie tot de omgeving. Het liefst werkt hij in teamverband en organiseert hij graag workshops om samen met klanten tot verrassende, creatieve lichtconcepten te komen die altijd technisch onderbouwd kunnen worden.

Na het werk houdt Ruben zich het liefst bezig met zijn gezin, muziek, zijn klassieke auto, sporten, uitgaan en het restaureren van mountainbikes uit de jaren 90.

ruben.fernandes@nobralux.nl
06 – 34 34 39 08