Beleids- en bestekschrijver

Wat doen wij?

NOBRALUX in Schijndel is een adviesbureau op het gebied van openbare verlichting, verkeersregelinstallaties en andere elektrische objecten in de buitenruimte. Nobralux verzorgt het beheer van openbare verlichting voor 78 gemeenten en 2 provincies. De medewerkers van Nobralux zijn intermediair tussen de gemeente, bewoners, aannemer, netwerkbedrijf en leveranciers. Naast beheren geven wij ook advies. Wij schrijven beleidsplannen, bestekken en aanbestedingen. Tevens ontwerpen we verlichtingsprojecten en voeren directie over de uitvoering.

Jij zou het niet zeggen maar openbare verlichting is één van de belangrijkste vakgebieden in ons dagelijks leven!

Stel je eens voor dat jij ’s avonds de deur uit stapt en alles is donker…

Jij kunt je er waarschijnlijk niets bij voorstellen, omdat er altijd voor gezorgd wordt dat er voldoende licht is, waardoor jij, jouw familie en vrienden genoeg kunnen zien om je prettig en veilig te voelen. Misschien word je zelfs door het licht betoverd als jij in de avond geniet van een mooi verlicht gebouw, een gezellig plein of een prachtige skyline.

Wat zoeken wij?

Beleid- en bestekschrijver

De ontwikkelingen in de openbare ruimte gaan razendsnel. Denk daarbij aan de komst van ledverlichting, dynamische verlichtingssystemen (Smart Lighting), sensoren aan lichtmasten voor Smart City, energiecrisis en de uitrol van 5G aan lichtmasten. Jij wordt enthousiast van deze ontwikkelingen en houdt van de dynamiek die daarbij hoort. Wij zoeken een adviseur die onderhouds- en vervangingsbestekken en beleidstukken schrijft op het gebied van openbare verlichting.

Wat ga je doen?

Als Beleid- en bestekschrijver houd je van schrijven. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van bestekken (RAW) of contracten (UAV-gc). Jij begeleidt overheden tijdens het aanbestedinsgtraject  en jij beoordeelt inschrijvingen op juistheid en stelt gunningsadviezen op.  Binnen onze projecten denk jij mee vanuit de wensen van de opdrachtgever, draag je ideeën aan vanuit je kennis van het vak en adviseer je de opdrachtgever in de te volgen processtappen. Jij bent het visite kaartje van Nobralux en treedt op als projectleider.

Een ander belangrijk onderdeel van jouw functie is het schrijven van gemeentelijke beleidsplannen voor openbare verlichting en energiebesparing. Wij helpen overheden bij het maken van duurzame keuzes, het vaststellen van ambities en werken wij een plan tekstueel en financieel uit.  Jij werkt in een team van collega’s die vergelijkbare werkzaamheden doen.

Jij bent een sympathiek- en deskundig aanspreekpunt voor overheden waar wij een bestek voor openbare verlichting of een beleidsplan voor verzorgen.

Je stemt intern met de collega’s zaken goed af. Jij verzorgt projecten zelfstandig voor overheden. Je werkt gestructureerd en planmatig. Jij bouwt jouw kennis van inkooptrajecten bij de overheid en beleid van de openbare ruimte verder uit.

 Wie ben jij?

 Ja, natúúrlijk ben je goed in relaties, schakel je snel tussen mensen en projecten en ben je proactief.

Wij vinden wie jij bent belangrijker dan wat jij hebt geleerd, maar in het beste geval beschik je over de volgende ervaring: bovendien word jij goed begeleid door collega’s.

 • Ervaring en/of affiniteit met projecten in de openbare ruimte bij voorkeur met openbare verlichting;
 • Ervaring en/of affiniteit met het schrijven en presenteren van bestekken en beleidsplannen;
 • Ervaring met het begeleiden van diverse projecten;
 • Ervaring en/of affiniteit met het werken voor overheden en inkoopprocessen;
 • Ervaring en/of affiniteit met het managen van diverse stakeholders;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift.

Wat bieden wij jou?

Dit kun je van ons verwachten:

 • Jij werkt aan uitdagende projecten in de openbare ruimte die er echt toe doen;
 • Een moderne en hybride werkomgeving die bruist, verschillen omarmt en persoonlijk leiderschap stimuleert
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden om te blijven groeien
 • Een hecht team met de beste mensen
 • Veel vertrouwen, steun en een helpende hand
 • Prettige en stimulerende werkomgeving in Schijndel;
 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 40 tot mimimaal 32 uren per week;
 • 27 vakantiedagen;
 • Premievrij pensioen;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Word jij hier enthousiast van? Past dit bij jouw ambitie? Dan is dit jouw functie wellicht.

In totaal zijn er ca. 45 mensen werkzaam bij NOBRALUX. Naast uitdagend werk, support en middelen pakken wij ook graag uit als het gaat om ontspanning en lol. We willen graag dat je gezond blijft en met veel plezier naar je werk gaat. Denk aan, vers fruit, de gezamenlijke lunch, jaarlijkse terugkerende ontspannende activiteiten en 4 keer per jaar kennis café.

Wat kun je doen? Stuur een korte motivatiebrief en je cv naar Emily Visser mailadres: vacature@nobralux.nl

Lees meer op onze website: www.nobralux.nl

Mensen maken het verschil

Maak kennis met ons team