Zeeland mooi en zuinig

Zeeland, een dorp in de gemeente Landerd, is gestart met het plaatsen van LED verlichting. De verlichting is mooi (volgens de bewoners) en ook nog eens flink zuiniger.

Door te kiezen voor LED verlichting behaalt de gemeente een energiebesparing van circa 40%. De mooie vormgeving van de masten en armaturen zorgt voor een aantrekkelijke buitenruimte, zowel overdag als ’s nachts. De gemeente en de bewoners zijn zeer tevreden over de kwaliteit en het design van de geplaatste verlichting.

Voor het vervangen van de conventionele kegelarmaturen heeft de gemeente Landerd gekozen voor het Zela armatuur. De Zela combineert prestaties, visueel comfort en esthetiek en creëert een warme sfeer.

Nieuwe woonwijken worden uitgerust met de Axia, welke ook standaard wordt toegepast in het buitengebied. De Axia is in Zeeland geplaatst op kromme masten voor een bijzonder design en een sfeervolle omgeving.

Voor de keuze van deze Schréder-armaturen heeft Nobralux de gemeente van de nodige adviezen voorzien.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Iwan van Boxtel.

verder lezen

TATA Steel duurzamer en minder lichtvervuiling

TATA Steel IJmuiden heeft een duurzaamheidsbeleid, gericht op verlichting. Het gaat daarbij enerzijds om het terugdringen van het energieverbruik en anderzijds om de lichtvervuiling tegen te gaan.

Gaandeweg is steeds meer verlichting geplaatst, omwille van de veiligheid. Tegenwoordig wil men veel bewuster met verlichting omgaan. Zonder uiteraard dat de veiligheid in het geding komt.

Om de (technische) medewerkers te helpen de doelstellingen te behalen werd de hulp van Nobralux ingeschakeld. Knelpunten en oplossingsrichtingen werden in kaart gebracht.

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst (circa 100 medewerkers) werd men bijgepraat over zaken als het toepassen van ledverlichting, het op de juiste wijze aanbrengen en richten van werkplekverlichting en het schakelbaar maken van de verlichting. Naast de noodzakelijke lichttheorie werden de nodige praktische tips gegeven.

De instructie werd namens Nobralux verzorgd door Menno van Noort.

verder lezen

Een mooie openbare ruimte

Nobralux zorgt voor een betere openbare ruimte: veiliger, duurzamer, efficiënter en mooier. Dat mooier maken zijn vaak de ‘krenten uit de pap’ ofwel ‘de kersen op de taart’. Een creatief proces dat verder gaat dan alleen de verlichting. Het bijgesloten voorbeeld geeft een beeld hoe zo’n ontwerpproces in beeld wordt gebracht. Onze collega Ronald Gijzel kan u nog veel meer hierover vertellen.

verder lezen

Vervolg verduurzaming areaal gemeente Haarlem

In 2016 zijn er in de gemeente Haarlem bijna 4500 conventionele armaturen vervangen door energie zuinige led armaturen in de wijken Schalkwijk, Zuid-West en Noord. In 2017 worden er weer 3.000 armaturen vervangen en in 2018 nogmaals 3.000. Nobralux heeft dit grote project voorbereid, de aanbesteding gedaan en verzorgt het projectmanagement. In dit project werken we samen met de netbeheerder Liander. Zij vervangen de oude onveilige aansluitblokken voor nieuwe veilige (dichte) blokken. Ook worden alle lichtmasten geaard waardoor de mast niet onder spanning kan komen te staan. Hiermee maken we de OVL installatie in de gemeente beter en veiliger.

verder lezen

Energiebesparing van ruim 85% in Geertruidenberg

De aanstraalverlichting van het Fort Lunette (Geertruidenberg) is vervangen naar energiezuinige ledverlichting. Hiermee is een spectaculaire energiewinst behaald van ruim 85%.

Vier verouderde gasontladingslampen van 400 Watt zijn vervangen door drie led schijnwerpers van ieder 70 Watt.

De nieuwe lichtbronnen staan op dezelfde plaats als de oude. Met deze beperkte mogelijkheden, doordat het gebied dienst doet als waterkering, is toch een mooi resultaat behaald.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wij komen graag bij u langs om te sparren over uw vraagstukken, technische mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt. U kunt contact opnemen met onze collega Menno van Noort.

Menno van Noort
menno.vannoort@nobralux.nl

06-25 01 57 52